I westernridning tränas voltarbete med bogförflyttning!

Voltarbete för westernhästen innebär att westernryttaren lär sig att använda skänklarna för att åstadkomma en korrekt och rund volt. Att använda voltarbete i sin westernträning får hästen att bli lösgjord i båda sidor. I Bob Mayhews western-dvd The Basic Principles of Western Riding - Why and How visas olika övningar som hjälper westernryttaren att kunna rida fina volter.

Det finns en mängd olika övningar som ryttaren kan göra på en volt.

För att westernryttaren skall kunna utveckla westernhästen på volten bör både häst och ryttare vara väl förtrogna med de tidigare böjövningarna som utfördes på ett sick-sackspår, som också kallas för three snake trail-övningen i westerndvdn. I voltarbetet återkommer samma hjälper. Se under rubriken Böjövningar.

I detta avsnitt av Bob Mayhews westerndvd tränas en ung quarterhäst, en palomino, till att utföra korrekta och runda volter. För att bibehålla westernhästens form på volten använder Bob skänklarna parallellt med mjuka tygeltag. Inom all hästridning är det viktigt att ha en häst som är lösgjord i båda sidor.

Bob Mayhew är noga med att alltid träna westernhästen liksidigt.

Westernhästen flyttas ut på volten med hjälp av en push-off, en bogförflyttning, och Bob Mayhews övning kan kännas igen i den tidigare böjövningen Kontraböjning, där hästens nacke och hals var böjt utåt och hästen tittade från rörelseriktningen. På volten sker rörelsen med en ökad svårighetsgrad.

Andra övningar som härstammar från böjövningarna är när hästen är korrekt böjd på volten men med böjriktning inåt med hjälp av ett mjukt ledande tygeltag från ryttaren. Tygeltagen sker sporadiskt och eftergiften skall vara tydlig medan hästen rör sig framåt på voltlinjen. Westernhästen lär sig grunderna för en rätt form på lång tygel.

Ryttare som har svårt att se en rund cirkel framför sig kan använda sig av koner och rita voltlinjer i marken som hjälp. Det här avsnittet i Bob Mayhew westerndvd innehåller tips och råd hur man korrigerar fel som uppstår vid voltarbetet och hur ryttaren får en mjuk och lösgjord häst.

Website provided by Visuell Kommunikation