Träna sluta och galoppfattning i western-ridning!

I Bob Mayhews westerndvd The Basic Principles of Western Riding - Why and How visas det hur westernryttaren från att ha tränat skänkelvikning, nu i detta avsnittet kan öka svårighetsgraden och träna slutaposition med westernhästen. Sluta är svårare för den unga westernhästen och den bör kännas bekväm och avslappnad under skänkelviksövningen innan westernryttaren påbörjar träningen av sluta. Återigen - tänk horsemanship!

Bob Mayhews inställning - att det är hästen som först skall visa för ryttaren när den är redo att påbörja utbildningen av de svårare momenten - gör att Bob är noga med att inte begära för mycket i början när westernhästen skall lära in nya rörelser.

Bob Mayhew ser efter hästens minsta försök och belönar omedelbart detta. Hästens ansats till försöket, the slightest try, är något som varje ryttare bör lära sig att uppfatta och berömma vilket är detsamma som horsemanship.

Alla vill ha en villig och mjuk häst och att skynda långsamt är den bästa vägen att nå goda resultat - på kort tid. Hästens försök, ryttaren uppfattar detta omgående och ger beröm - händelser som sker parallellt.

I övningen med skänkelvikningen var hästen rak från huvud och bakdel men i en slutaposition rör sig hästens huvud och bog rakt fram på spåret medan bakdelen flyttas inåt.

Med hjälp av ytterskänkeln för westernryttaren bakdelen inåt och under sig för att underlätta det för westernhästen att fatta rätt galopp. Innerskänkeln ligger intill sadelgjorden för att hålla bogen upprätt. Att hålla bröstkorg och bogar på plats är mycket viktig vid en korrekt galoppfattning.

Allt för ofta sitter westernryttaren fel i sadeln vid en galoppfattning.

I Bob Mayhews westerndvd visas några vanliga fel som westernryttarna gör vid galoppfattning och hur man kan korrigera dessa fel och utföra en korrekt slutaposition.

Website provided by Visuell Kommunikation