Western dvd The Basic Principles of Western Riding - Why and How, om western-ridning, horsemanship - utbildning för alla ryttare!

Bob Mayhew är känd av många westernryttare. Bob har en erkänd kunskap om hur man tränar en westernhäst. Många är vana att rida western men saknar grundkunskap om hur man på rätt sätt tränar western ridning. Bob Mayhew har en sann känsla och förståelse för horsemanship, både när det gäller träning från marken och från sadeln. Med Bob Mayhews westerndvd är sig westernryttaren mer än att bara läsa sig till kunskapen. En målinriktad westernträn-ing, baserad på Bob Mayhews westerndvd, kommer att ge många ryttare inom samtliga ridgrenar, en värdefull utbildning.

Bob Mayhew är en all-aroundtränare inom westernridning vilket innebär att han gärna tränar westernhästar som kan tävla i mer än en disciplin. I USA är det vanligt att man specialiserar hästarna för en eller ett fåtal klasser som Reining, Cutting, Trail, Pleasure, Western Riding, Western Horsemanship med flera. Den populäraste hästrasen inom westernridning är amerikansk quarterhäst.

Bob och hans hustru Christine driver en välkänd avels- och träningsanläggning i England och tillhör de vinstrikaste i sitt hemland med många mästerskapstroféer hemma i sadelkammaren och de har också under flera år tävlat på de stora mästerskapen runtom i Europa.

Redan år 1988 tävlade Bob Mayhew i Reining-EM som då hölls i München. Domare var bland annat Larry Kasten, Wisconsin, USA, som blev mycket imponerad av Bobs kunskaper. Bob Mayhew tog sig till final på sitt reiningsto Diablo Ima Tewlip, en häst som han hade tränat själv. Larry Kasten insåg att han hade mött en person med stor talang när han fick veta att Bob Mayhew byggt upp sina träningskunskaper genom att endast se på videos och läsa böcker.

Att Bob dessutom var 32 år gammal när han för första gången satte sig upp på en häst gjorde inte Bob Mayhews senare tränings- och tävlingsframgångar mindre sensationella! Bob Mayhew har en lång och gedigen erfarenhet av att starta unghästar och träna hästar upp till avancerad tävlingsnivå och hans kunskaper är också baserad på hans mångåriga erfarenhet som tävlingsdomare. Bob Mayhew var under många år den enda icke-amerikan som inbjöds att döma det prestigefyllda NRHA Futurityt i Oklahoma, USA, där världens främsta reiningryttare varje år tävlar om stora prissummor. Bob Mayhew återvände som domare till Oklahoma vid flera tillfällen, inbjuden av NRHA, och har dömt mängder av rastävlingar för AQHA och APHA samt för NCHA.

Bob Mayhews träningsfilosofi är lika enkel som effektiv. Det gäller att se hästens minsta försök och att belöna det. Han kräver inte ett korrekt och perfekt resultat från allra första stund utan berömmer själva försöket, det är endast försöket från hästens sida som är det viktigaste. Ett litet försök som blir berömt och uppmuntrat leder vidare till flera försök från hästens sida och så skapas en villighet hos westernhästen.

Bob Mayhews metoder är att undan för undan bygga på med nya övningar men grundövningarna som han gör från början är en solid grund för den fortsatta träningen och är stärkande för hästens självförtroende - att "våga" följa westerntränarens signaler.

Westernhästen är trygg och oftast gör den snabba framsteg med denna mjuka träningsmetod. Det kräver dock tålamod och kunskap från westernryttarens sida. Bob har många kloka budskap i sin träningsfilosofi och här är ett för alla westernträn-are och westernryttare att bära med sig: "Utbilda hellre westernhästen än att försöka dominera den"!

Website provided by Visuell Kommunikation