I westernridning, horsemanship och inför turridning tränas Trail!

I sin westerndvd The Basic Principles of Western Ridning Why and How beskriver Bob Mayhew att han aldrig rider ut med en häst som han inte har full kontroll över. Bobs beskrivning på en säker häst är att den måste först vara kapabel till att genomföra en trailklass. Horsemanship i Trail är därför en självklarhet!

Trail är en av de mest populära tävlingsklasser inom western- ridning där häst och ryttare skall ta sig förbi eller genom ett antal hinder som är utplacerade på marken.

Det är inte enbart inför en kommande westerntävling som det är bra att träna på olika trailhinder utan det är något alla ryttare bör göra för att få en trygg häst vid uteritter. Använd gärna ridhjälm.

I avsnittet Trail ger Bob Mayhew många bra tips som gör att man lyckas på en westerntävling men också får en harmonisk häst vid turridning. För den unga hästen, och för hästar som har lätt för att skygga, är trailträning på hemmaplan mycket nyttigt.

De olika trailhindren kräver att man har en häst som är vältränad i samtliga basövningar. Det är i Trail som westernryttaren måste använda sig av samtliga moment som ingår i basövningarna.

Westernryttaren arbetar med små rörelser där hästen nu bör vara mycket lyhörd för minsta signal från ryttaren. Tyglarna är endast balanserade hjälpmedel och westernryttaren använder vikt- och skänkelhjälper för att styra westernhästen. En vältränad och välriden westernhäst rids i en avancerad Trail-tävling på en hand där samtliga gångarter skall utföras.

I Bob Mayhews westerndvd visas olika situationer inom trail där westernryttaren begår fel som gör att kommunikationsproblem uppstår. Det korrekta sättet att ta sig igenom de klassiska trailhindren presenteras av Bob och medan han rider sitt reiningsto Tewy förklarar han tydligt "...the How" vid de olika hindren.

När westernhästen, utan problem, klarar alla hinder på hemmaplanens trailbana är den redo för en uteritt. Även ute i skogen kan man träna trail och i westerndvdn ger Bob Mayhew flera tips på övningar man kan göra vid uteritter.

Website provided by Visuell Kommunikation