Träna western riding med longerlina, western dvd visar hur.

I Bob Mayhews westerndvd The Basic Principles of Western Riding - Why and How visas hur vissa rörelser som görs i en rundkorall också kan göras på longerlina. Att träna western på longerlina lär westernhästen att flytta sina hovar på ett korrekt sätt vilket är nödvändigt för framtida rörelser som ingår i westernridning. Ett bra alternativ till en rundkorall är således longerlinan, ett hjälpmedel som används mycket inom engelsk ridning men är fullt gångbart även inom western-ridning.

Även på longerlinan är det gångbart med horsemanship. Longerlinan hålls inte sträckt hela tiden. I avsnittet visas hur eftergift tränas in genom att Bob tar och ger på longerlinan. Bob Mayhew använder sitt kroppsspråk tillsammans med verbala kommandon för att få hästen att förstå vad han vill att den skall göra. Här är det lika viktigt som alltid att berömma hästens minsta försök.

Palominon, en quarterhäst, är mycket uppmärksam på Bob Mayhew och ger villigt gensvar på hans signaler. När Bob Mayhew rör sig mot bogen flyttar hästen omedelbart ut sig på cirkeln och korsar sina framben.

När han kortar upp linan och rör sig mot bakdelen flyttar hästen undan bakdelen. Det är Bob som bestämmer storleken på cirkeln.

Att lära hästen att hålla avstånden är viktigt. Hästar som skär in på cirkeln när man longerar kan innebära en säkerhetsrisk.

På longerlina kan westernhästen tränas till att göra fina stopp, få en rätt form, röra sig ut och in på cirkeln på kommando. Börja träna i skritt och alltid i båda varv. När westernhästen blir lyhörd och villigt utför det du ber den om, kan du göra övningarna i trav. Arbetet på longerlina underlättar det för hästen att förstå de olika signalerna som westernryttaren senare gör från sadeln.

Avsnittet om Longering i Bob Mayhews westerndvd innehåller flera praktiska träningsråd.

Website provided by Visuell Kommunikation